Publicaties

Image

Capri Hartrevalidatie en hun transitie naar zelfmanagement
Januari 2020
Sinds 2016 heeft Capri Hartrevalidatie als organisatie zelfmanagement omarmd. Bestuurder Niek Baart en intern begeleidingskundige Danielle Scholten blikken in dit artikel op openhartige wijze terug op het verandertraject.
Lees hier het artikel

Image

Handen en voeten aan teamondernemerschap
Juni 2018
In het vakblad O&O, tijdschrift voor Human Resource Development, beschrijven Ineke Khalil en Silvia van der Werve hoe je handen en voeten kunt geven aan het werken vanuit teamondernemerschap in je organisatie.
Lees hier het artikel

Image

Van Functie naar Rollen
April 2017
Hoe maak je van een apathische en lamgeslagen groep mensen een effectief en wendbaar team? In dit interview schets pionier Arjen IJpelaar, Manager Development KLM Inflight Services, hoe dit proces is verlopen.
Lees hier het pioniersportret

Image

Klaar voor de Toekomst
Februari 2017
Toen Anita van Pol aantrad als directeur bij de Academie voor Financieel Management trof ze een hiërarchisch georiënteerde organisatie aan. “De vorige directeur besliste alles. De organisatie moest veel meer open en transparant worden. Het punt was: we waren wel goed maar we waren niet klaar voor de toekomst.”
Lees hier het pioniersportret

Image

De Professional weer aan het Stuur
September 2017
In deze klantreis blikken adviseur Ineke Khalil en de leidinggevenden en medewerkers terug op het verandertraject naar betere dienstverlening. Ook de interventies om teamondernemerschap te realiseren worden besproken.
Lees hier de klantreis

Image

Teamondernemerschap: hoe? een praktijksituatie uit het onderwijs
Juni 2015
In hiërarchisch gestuurde organisaties raakt professionele zelfsturing ondergesneeuwd door procedures en regeltjes. Dit maakt het steeds lastiger om de klant goed te bedienen. De overstap naar 360°-sturing betekent dat klantgerichtheid en kwaliteit van dienstverlening weer centraal kunnen staan. Lees in dit artikel hoe een hogeschool hierin haar stappen zet.
Lees hier het artikel

Image

Teamondernemerschap: Van TOB naar TOP teams
2013
Succesvol werken in zelfsturende teams? Volg de aanpak van Ineke Khalil en investeer in teamondernemerschap. Leer nu hoe je teamsamenwerking zélf kan beïnvloeden, voor meer werkplezier en betere prestaties. Waarom structureel ongeluk creëren in organisaties als het ook anders kan?
Lees meer


Overige publicaties

Image

De Nederlandse samenleving – hoe krijgen we de boel weer op de rit?
mei 2019
Voortbouwend op haar ervaring als organisatie-adviseur en gevoed door het onderzoek van David van Reybrouck, werkt Ineke in dit artikel toe naar een concreet voorstel over hoe we de Nederlandse democratie weer op de rit kunnen krijgen. Lees hier het artikel.

Lees hier het artikel

Image

Interview "Teamondernemerschap bij Avans Hogeschool"
Juni 2017
Meer betrokkenheid van docenten, betere samenwerking, flexibeler onderwijs. Dat zijn voordelen die Silvia van der Werve ziet in teamondernemerschap. Binnen Avans Hogeschool is ze nu ruim drie jaar bezig in het traject naar zelfsturende teams. ‘Ik denk dat zelfsturing meer voldoening geeft.’
Lees hier het interview

Image

Ervaringen met het bouwen aan resultaatverantwoordelijke teams
2013
In deze videoclip vertellen docenten en de directeur van Avans Hogeschool/AFM over hun ervaringen nu tweeënhalf jaar onderweg … in hun overstap naar teamondernemerschap. Bron: Stenden Hogeschool.
Bekijk de videoclip