Boek Teamondernemerschap

Succesvol werken in zelfsturende teams? Van TOB naar TOP team? Volg de aanpak van Ineke Khalil en investeer in Teamondernemerschap. Leer nu hoe je teamsamenwerking zélf kan beïnvloeden, voor meer werkplezier en betere prestaties.


Waarom structureel ongeluk creëren in organisaties als het ook anders kan? Ineke Khalil schreef een handboek om definitief hiermee af te rekenen en het goud te delven dat in teams verborgen ligt. Een boek voor mensen die de waarde van zelfsturende teams doorgronden én onderkennen dat je er niet bent met een training feedback en de juiste verdeling blauw, groen en rood in je team. Khalil heeft een heel eigen benadering ontwikkeld, Teamondernemerschap, waarbij de gebruikelijke hiërarchische sturing wordt aangevuld met collegiale en bottom-up sturing, zodat een vruchtbaar krachtenveld ontstaat. Ga je als team of leidinggevende voor een succesvolle implementatie van zelfsturende teams, dan biedt dit boek een leidraad. Met aansprekende praktijkvoorbeelden schetst Khalil hoe je teams ontwikkelt die verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen functioneren en zich ontpoppen tot een waardevolle samenwerkingspartner in de organisatie.

"Ben je op zoek naar een praktisch en inspirerend boek over de kracht van zelfsturing in teams? Met het boek ‘Teamondernemerschap, van Tob naar Top teams’ heb je die gevonden. Ineke Khalil begint haar boek met een waarschuwing: ‘niet voor sissies’ ofwel: weet waar je aan begint als je met teamondernemerschap aan de slag gaat. Je legt de lat daarmee hoog! Maar de opbrengst is er ook naar."

Recensie Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties (TvOO oktober 2014)

"Deze tijd vraagt in toenemende mate om flexibele, innovatieve organisaties met een hoge arbeidstevredenheid. Dat lukt beter met minder managers en veel zelfsturing. Ineke ontwikkelde hiervoor het succesvolle concept van teamondernemerschap, geïllustreerd met veel herkenbare praktijkcases. Lezen dus dit boek en aan de gang!"

Mathieu Weggeman, hoogleraar organisatiekunde TUE en auteur van oa ‘Leidinggeven aan professionals? Niet doen!’