Wie wij zijn


Teamondernemerschap is een compacte organisatie, die staat voor hoogwaardige dienstverlening,
partnerschap met de klant, en investeren in onderzoek. Het bureau is in 2018 opgericht door Ineke Khalil.
Zij werkt nauw samen met verschillende partners.

Image

Ineke Khalil

Tijdens mijn studie psychologie is mijn fascinatie voor organisatieontwikkeling ontstaan. Na mijn afstuderen in 1988 heb ik tijdens een vijfjarig verblijf in San Francisco mijn eerste werkervaring als organisatieadviseur opgedaan. Terug in Nederland heb ik vier jaar als training manager voor Eastman Chemical, een Amerikaanse multinational, gewerkt. Naast het opzetten van de Europese trainingsafdeling, heeft het vruchtbaar maken van de multiculturele samenwerking mijn aandacht gehad. Sinds 1998 ben ik werkzaam als organisatieadviseur, waarvan ruim 12 jaar bij Kern Konsult. In 2018 heb ik het bureau Teamondernemerschap opgericht.

Van eind 2009 tot eind 2011 heb ik als intermezzo twee jaar gewoond en gewerkt in Zuid Afrika. Door mijn werk met ondernemende jongeren en vrouwen in de sloppenwijken van Johannesburg heb ik op nieuwe manieren leren kijken naar wat het vraagt om ondernemerschap tot bloei te laten komen. Deze ervaringen neem ik als vanzelf mee in mijn werk als organisatieadviseur.

In mijn aanpak ben ik stevig, doordacht en praktisch. Ik hou ervan om mensen uit te dagen hun eigen-wijsheid productief te maken. Of ik nu gevraagd word (project)teams te coachen, een organisatieverandertraject te begeleiden, of een leergang voor leidinggevenden te ontwikkelen: ik zet mensen in hun rol, en verken met hen nieuwe manieren van handelen. Zo kan hun inbreng meer impact hebben, en kunnen ze beter voor elkaar krijgen wat ze willen: effectief en waardevol bijdragen.

Mijn grote interesse in de rol van teams heeft zich onder meer vertaald in het schrijven van een boek: ‘Teamondernemerschap – van Tob naar Top Teams’ (2013). Ook publiceer ik met regelmaat.