Thema workshops met Ineke Khalil


Image


Hoe bereid je je organisatie voor op de toekomst? Hoe zorg je ervoor dat teams zich ontpoppen tot volwaardige samenwerkingspartners? En dat professionals de ruimte krijgen en pakken om eigen initiatieven te ontplooien?

In de drie thema workshops maak je kennis met de waarde en werkwijze van teamondernemerschap. Aan de hand van casuïstiek wordt vervolgens besproken wat een succesvolle overstap naar teamondernemerschap vraagt.

Image
Elke workshop kent een eigen invalshoek:


De workshops zijn bedoeld voor leidinggevenden, directeuren, teamleden en P&O professionals die een ondernemend werkklimaat willen creëren.

Download de brochure
De workshops zijn bij uitstek geschikt voor organisaties die:
  • eigenaarschap en verantwoordelijkheid breder willen beleggen
  • flexibel en creatief moeten inspelen op veranderende omstandigheden
  • collegiale betrokkenheid willen intensiveren

Data en Kosten

De workshops worden gegeven in Utrecht van 13.30-16.30 uur op:

  • Leidinggeven aan teams-in-ontwikkeling: 12 april 2019
  • Teams en organisatievernieuwing: 6 juni 2019

€ 89,- excl. BTW per workshop,
incl. het boek Teamondernemerschap – van Tob naar Top teams (Khalil, 2013).


Over het bureau Teamondernemerschap


Teamondernemerschap is een bureau voor organisatieontwikkeling – opgericht in 2018 door Ineke Khalil, organisatie-adviseur en (team) coach met dertig jaar werkervaring. Teamondernemerschap staat voor hoogwaardige dienstverlening, partnerschap met de klant, en investeren in onderzoek.


AanmeldenDe workshops

1. Het resultaatverantwoordelijke team

We onderzoeken hoe de structuur van ‘het resultaatverantwoordelijke team’ helpt om het maximale uit de teamsamenwerking te halen. En hoe het resultaatverantwoordelijke team leidt tot een rijk samenspel in de organisatie, waarin hiërarchische sturing aangevuld wordt met bottom-up en collegiale sturing. Daarnaast verkennen we wat het samenwerken in resultaatverantwoordelijke teams vraagt aan nieuwe competenties – niet alleen van de teamleden maar ook van de teamleidinggevende.

2. Leidinggevende aan teams-in-ontwikkeling

Als leidinggevende kun je voor lastige vraagstukken komen te staan. Zeker wanneer je teams begeleidt in hun ontwikkeling richting resultaatverantwoordelijkheid. Hoe help je een team stappen zetten dat als los zand aan elkaar hangt? En hoe beweeg je je in een organisatie-omgeving die nog ‘top-down’ opereert? In deze workshop staan we stil bij dit type vraagstukken. Ook bespreken we de interventies die je als leidinggevende ter beschikking staan – afgestemd op de specifieke ontwikkelingsfase van het team. We maken hierin onderscheid tussen het vijandig team, los zand team, en reeds samenwerkend team.

3. Teams en organisatievernieuwing

Als organisatie weet je wat je wilt: meer verantwoordelijkheid en eigenaarschap bij de teams, meer organisatiekracht om creatief in te spelen op een steeds veranderende werkelijkheid. De vraag is: hoe krijg je dat als directeur voor elkaar? In deze workshop bespreken we hoe een succesvolle overstap naar teamondernemerschap verloopt. Naast de introductie van resultaatverantwoordelijke teams, speelt het invulling geven aan nieuwe overlegvormen een belangrijke rol. Ook bespreken we de vier veranderfases die kenmerkend zijn voor zo’n overstap.

TEAMONDERNEMERSCHAP LEVERT RESULTAAT OP:
  • grote klanttevredenheid
  • betrokken en bevlogen medewerkers
  • hoogwaardige werkresultaten
  • vitale professionele leeromgeving
  • gezonde organisatieontwikkeling